Laotisk Pannkaka

Vår ambassadör Jaeni har tagit fram ett magiskt recept för Breakfast Sandwich Maker. Med hjälp av matlagningskulturer från hela världen vill hon inspirera till att öppna sinnen för nya smakupplevelser.
…det är vad vi kallar Good Thinking®
Jaeni

Mitt namn är Jaeni, ursprunglingen från Laos och studerar för närvarande till att bli kock. Idag finns jag på Instagram under namnet jaeniskitchen. Som en aktiv användare av appen AirDine får jag möjligheten att introducera den laotiska matkulturen till mina gäster. Med hjälp av matlagningskulturer från hela världen vill jag inspirera gästerna till att öppna sina sinnen för nya smakupplevelser. 

Matlagning är ett av mina största intressen med en passion för att använda ekologiska och närproducerade livsmedel.  Jag har en förkärlek till asiatisk mat och husmanskost. På sikt vill jag öppna min lilla egna bistro med inriktning på laotisk mat.

4 portioner

Laotisk pannkaka 

2 ägg

4,5 msk socker

4,5 msk vetemjöl

1/2 msk smält smör

2 tsk mjölk

1 dl vispgrädde

3 tsk florsocker

Så här gör du

Vispa äggen och tillsätt socker, vispa sen poröst. Vänd ner siktad vetemjöl och blanda väl.

Blanda smält smör med varm mjölk, blanda ner i äggsmeten.

Under tiden du värmer upp Sandwich Maker kan du låta smeten vila. Pensla plattorna med lite smält smör. Häll sedan ner 1/2 dl (x2) i Sandwich Maker (kakan blir ca 1/2 cm tjock när den är klar) stäng locket och låt kakan bakas i 5 minuter eller 7 min, om du vill ha en mörkare färg. Vispa under tiden grädde och florsocker till fyllningen.

Fyll din kaka med grädden och din favorit frukt/bär på ena halvan och vik sedan till en halvmåne. Sikta över lite florsocker och njut!

Du hittar Breakfast Sandwich Maker hos någon av våra återförsäljare.

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *