Klassisk köttfärslimpa i Slow Cooker

En saftig köttfärslimpa

En saftig köttfärslimpa är god omväxling till köttbullar och pannbiff. Med Hamilton Beach Slow Cooker tillagas köttfärslimpan långsamt i folien, vilket gör att den blir saftigare och mer smakrik. Det är dessutom både snabbt och enkelt, och du får tid över till annat. Testa själv!
Maträtt Huvudrätt
Kök Svenskt
Förberedelser 20 minuter
Tillagningstid 4 timmar
Total tid 4 timmar 20 minuter
Författare Micke Öhlén

Ingredienser

  • 1 kg Köttfärs
  • 1 st Medelstor gul lök finhackad
  • 2 st Stora ägg
  • 1 dl Ströbröd
  • 1 dl Ketchup
  • 1/2 dl Mjölk "Röd" mjölk blir godast
  • 1 msk Worcestershiresås
  • 1 tsk Salt Tips! Använd havssalt, nyttigare och godare.
  • 1 tsk Nymalen svartpeppar
  • 1/2 tsk Vitlökspulver
  • 2 msk Farinsocker
  • 1 tsk Gul senap

Instruktioner

  1. Så här gör du:

  2. Blanda köttfärs, lök, ägg, ströbröd, 1/2 dl ketchup, Worcestershiresås, salt, peppar och vitlökspulver i en stor skål.

  3. Täck din Slow Cooker med aluminiumfolie.
  4. Forma färsen till en limpa och placera i aluminiumfolien i din Slow Cooker™.
  5. Blanda 1/2 dl ketchup, farinsocker och senap i en liten skål. Toppa mixen över köttfärslimpan.
  6. Sätt på locket och tillaga på hög värme i 2 ½ - 3 timmar eller på låg värme i 4-5 timmar. Tillaga tills köttfärslimpan når 70°C om du använder en Slow Cooker med mätinstrument.

Receptanteckning

Du hittar Slow Cookern hos någon av våra återförsäljare.

1 kommentar

  1. ”Röd mjölk” kan ha olika % i fetthalt beroende på mejeri. Gissar ändå på att det är tänkt 3%:ig mjölk

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betyg