
En saftig köttfärslimpa
En saftig köttfärslimpa är god omväxling till köttbullar och pannbiff. Med Hamilton Beach Slow Cooker tillagas köttfärslimpan långsamt i folien, vilket gör att den blir saftigare och mer smakrik. Det är dessutom både snabbt och enkelt, och du får tid över till annat. Testa själv!
Förberedelser 20 minuter
Tillagningstid 4 timmar
Total tid 4 timmar 20 minuter
Ingredienser
- 1 kg Köttfärs
- 1 st Medelstor gul lök finhackad
- 2 st Stora ägg
- 1 dl Ströbröd
- 1 dl Ketchup
- 1/2 dl Mjölk "Röd" mjölk blir godast
- 1 msk Worcestershiresås
- 1 tsk Salt Tips! Använd havssalt, nyttigare och godare.
- 1 tsk Nymalen svartpeppar
- 1/2 tsk Vitlökspulver
- 2 msk Farinsocker
- 1 tsk Gul senap
Instruktioner
-
Så här gör du:
-
Blanda köttfärs, lök, ägg, ströbröd, 1/2 dl ketchup, Worcestershiresås, salt, peppar och vitlökspulver i en stor skål.
-
Täck din Slow Cooker med aluminiumfolie.
-
Forma färsen till en limpa och placera i aluminiumfolien i din Slow Cooker™.
-
Blanda 1/2 dl ketchup, farinsocker och senap i en liten skål. Toppa mixen över köttfärslimpan.
-
Sätt på locket och tillaga på hög värme i 2 ½ - 3 timmar eller på låg värme i 4-5 timmar. Tillaga tills köttfärslimpan når 70°C om du använder en Slow Cooker med mätinstrument.
Receptanteckning
Du hittar Slow Cookern hos någon av våra återförsäljare.
“Röd mjölk” kan ha olika % i fetthalt beroende på mejeri. Gissar ändå på att det är tänkt 3%:ig mjölk