Jaenis Matiga Sötpotatissoppa

Jaeni

Mitt namn är Jaeni, ursprunglingen från Laos och studerar för närvarande till att bli kock. Idag finns jag på Instagram under namnet jaeniskitchen. Som en aktiv användare av appen AirDine får jag möjligheten att introducera den laotiska matkulturen till mina gäster. Med hjälp av matlagningskulturer från hela världen vill jag inspirera gästerna till att öppna sina sinnen för nya smakupplevelser. 

Matlagning är ett av mina största intressen med en passion för att använda ekologiska och närproducerade livsmedel.  Jag har en förkärlek till asiatisk mat och husmanskost. På sikt vill jag öppna min lilla egna bistro med inriktning på laotisk mat.

Sötpotatissoppa är en matig soppa med fyllig smak och sting av vitlök och chili. Ingredienserna mixade jag i min nya Hamilton Beach® Personal Blender.

Till 2 portioner

200 g sötpotatis

1 gul lök

1½ vitlöksklyfta

1 röd chili

1/2 msk smör

1½ msk grönsaksfond

3½ dl vatten

1½ dl matlagningsgrädde

½ burk kokta kikärtor

rivet skal och saft av ½ lime

1/2 avokado i tärningar

Garnering

Hackade koriander

Gör så här:

Skala potatis, lök och vitlök. Skär i bitar. Spola kikärtorna i kallt vatten. Skiva chilin (kärna ur om du vill ha en mildare soppa). Fräs lök och vitlök i smör i en gryta. Tillsätt potatis, chili, fond, kikärtor, vatten och grädde. Låt soppan koka ca 15 min. Mixa den grovt. Rör ner limeskal och -saft.

Servera med tärnade avokado och garnera med hackade koriander.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *