Beatrice Morotssoppa med Färskost

12974436_10154144795694181_2626402792946447126_n

Jag heter Beatrice och driver Instagram-kontot och bloggen Gratisstudenten, där delar jag med mig av min vardag som student, tipsar om hur man får pengarna att räcka lite längre och testar och recenserar produkter. Jag älskar även att laga mat och gillar att använda färska och ekologiska råvaror i min matlagning.

Även om det inte regnar idag så är det fortfarande lite ruggigt ut och vad passar bättre då än en värmande soppa? Jag är helt kär i min Hamilton Beach® Personal Blender så självklart använde jag mig av den även till detta recept. Denna morotssoppa är både billig, nyttig, god och värmande och om man dessutom som jag, har massor av morötter som bara blivit liggandes så är det ett superbra tillfälle att göra något med dom. Receptet hittar du längre ner!

För 4 portioner:

6 morötter

1 buljongtärning

1 liter vatten

1 schalottenlök

1 vitlöksklyfta

salt

peppar

Gör såhär:

Koka upp vattnet och buljongen i en kastrull, skala och skiva morötterna och lägg ner dom i kastrullen. Skala och hacka lök och vitlök, lägg ner i kastrullen och koka tills morötterna är mjuka. Mixa allt i din Hamilton Beach® Blender tills soppan blir slät, smaka av med salt och peppar. Toppa med färskost, gärna med smak av vitlök. Servera med fullkornsbröd med lite färskost på.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *