Äntligen fredag! Unna dig en härlig smakupplevelse.
Sesamkycklingen tillagar du enkelt med någon av Hamilton Beach® Slow Cookers.

Slow Cooker Sesamkyckling
Ingredienser
- 1 dl sojasås
- ½ dl honung
- 1 dl risättika
- 2 st vitlöksklyftor
- 1 msk sesamolja
- 1 tsk mald ingefära
- 1 tsk tsk paprikakrydda
- 4 st kycklingbröst
- 2 msk majstärkelse
- 1 st röd paprika skuren i tunna strimlor
- 2 st salladslökar
- 2 msk rostade sesamfrön
- 4-8 st stora salladsblad
Instruktioner
-
Blanda ihop soja, honung, risättika, vitlök, sesamolja, ingefära och paprikan i Slow Cookern på låg värme.
-
Lägg ner kycklingen i såsblandningen. Använd en slev och täck över kycklingen med såsen.
-
Sätt på locket och tillaga på HIGH i 2 timmar eller på LOW i 4 timmar.
-
Lyft ur kycklingen från Slow Cookern. Häll över såsblandningen till en stekpanna. Blanda majsstärkelsen med 2 msk kallt vatten. På medelhög värme, tillsätt majsstärkelse och koka tills det tjocknat. Lägg i paprikan och tillaga tills den mjuknat. Skär kycklingen i lagom stora bitar och lägg ner i såsen.
-
Servera med ris i salladsblad. Strö över salladslök och rostade sesamfrön.