Rostbiff med grönsaker i Slow Cooker

5 från 2 röster
Skriv ut

Rostbiff med grönsaker

Ett sätt att tillaga rostbiff på är i ugnen med en köttermometer. Ett enklare och mer smakrikt sätt är istället att göra rostbiffen i vår Slow Cooker. Rostbiffen blir på detta vis otroligt saftigt, fylld av smaker, och du kan med lätthet sedan skära i köttet. Det smälter i munnen!
Maträtt Huvudrätt
Kök Svenskt
Förberedelser 15 minuter
Tillagningstid 4 timmar
Total tid 4 timmar 15 minuter
Författare Hamilton Beach™ Testkök

Ingredienser

  • 1,4-1,8 kg rostbiff
  • ½-1 tsk salt
  • ½ tsk nymalen peppar
  • 2 msk olivolja
  • 1 st stor lök skuren i klyftor
  • 3 st vitlöksklyftor krossade och skalade
  • 16 st röda potatisar Asterix potatis
  • 4 st stora morötter skalade och skivade i 2,5 cm bitar
  • 1,2 dl köttbuljong
  • 4 st kvistar färsk timjan

Instruktioner

  1. Krydda rostbiffen (köttet) med salt och peppar.
  2. Hetta upp oljan i din Slow Cooker på medelhög värme. Bryn steken väl på båda sidor.
  3. Omge steken med potatis och morötter. Häll köttbuljong över allt och toppa med timjan.
  4. Sätt på locket och placera kokkärlet på Slow Cookern. Koka på hög i 4 timmar eller låg i 8 timmar.
  5. Placera steken på ett serveringsfat. Ta bort timjan. Ta bort grönsakerna och placera dem på serveringsfatet med hjälp av en hålslev. Täck serveringsfatet med folie för att behålla värmen.

Receptanteckning

Tillagningstid: 2-4 timmar, 7+ timmar.

TestvinnareDu hittar Slow Cookern hos någon av våra återförsäljare.

4 kommentarer

  1. Så när har man i lök och vitlök? Gissar på punkt 3. Tänkte testa detta med vildsvin.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betyg