Detta recept fick vi inskickat från en av våra nöjda kunder!? Lars Söderlunds fläsklägg i Hamilton Beach® Slow Cooker.? Direkt från hemmarestaurangen!? Som Lars skriver själv: ”När jag kom efter jobbet så var det klart och slow cookern hade ställt in sig på att hålla maten varm per automatik – kanonfiness!?”
Tipsa om ditt favoritrecept!? Vi lägger upp det på sociala medier och på vår receptblogg. Maila det till scandinavia@hamiltonbeach.com
Ha en trevlig helg önskar vi på Hamilton Beach!
Good Thinking®
Äntligen, har jag använt min Hamilton Beach slow cooker!

Vad kan vara bättre än att förenkla matlagningen tänkte jag och bestämde mig för att göra fläsklägg med Rotmos, en svensk husmansklassiker!
Så här gjorde jag:
Sköljde av den rimmade fläskläggen på 1,7 kilo (lagomt till 4-5 personer) och la den i botten på slow cookern.
Halverade två gula lökar
skar upp 2 ggr 10cm purjolök
skar upp 2 ggr 10cm purjolök
Skalade 5 potatisar av normalstorlek
Skalade och delade en kålrot på ca 800gram i bitar om 2 x 4cm
Skalade och halverade 4 st morötter
Skalade och halverade 4 st morötter
Lägg ner allt runt och över fläskläggen.
Ta:
5 lagerblad
15 svartpepparkorn
15 vitpepparkorn
15 Kryddpepparkorn
2 matskedar torkad timjan
I med alla kryddor och fyll på med vatten -så mycket det går.
Sätt slow cookern på Låg värme i 8 timmar.

När jag kom efter jobbet så var det klart och slow cookern hade ställt in sig på att hålla maten varm per automatik -kanonfiness!
Fiska upp morötterna, potatisarna och kålrötterna med en hålslev och lägg allt i en bunke
ta ca 3-4 deciliter spad ut slow cookern och slå i bunken
Mosa till önskad konsistens (Jag använde elvispen)
Senapsblandning:
1 dl sötstark senap (jag använder Jhonnys)
2 matskedar dijonsenap
1 dl sötstark senap (jag använder Jhonnys)
2 matskedar dijonsenap
2matskedar grov senap (jag använder slotts Skånesenap)
Servera fläskläggen och rotmosen med Senapsblandningen eller med egen favorit.