Slow Cooker Kyckling Marsala

Slow Cooker Kyckling Marsala

Varför Hamilton Beach® Slow Cooker är bättre än en vanlig gryta? Vår Slow Cooker stänger in all vätska/ånga och tillreder långsamt, vilket gör att köttet både blir smakrikare och mer mört. Du kan också lättsamt hålla reda på temperaturen. Sakta men säkert, kan vi väl säga.

Och när du tillagar har du tid för att göra annat. En lång promenad, en bok i soffan eller någon bra serie? Tid till annat? Använda eko och reko? Ja, det om något är Good Thinking®. Du hittar vår Slow Cooker hos någon av våra återförsäljare.

Slow Cooker Chicken Marsala

Vi rekommenderar att du försteker kycklingen i ungefär fyra minuter innan du lägger ner den i slow cookern. När skinnet är guldbrunt, är det bara att tillsätta vin, svamp och lök. Kör på HIGH i två timmar eller på LOW i fyra timmar.

Slow Cooker Chicken Marsala

När det är klart, använd den kvargörande vätskan från Slow Cookern till att göra en mustig och smakrik sås.

 

Ingredienser

  1. 1 dl mjöl
  2. 2 teskedar salt
  3. 1/2 tesked svartpeppar
  4. 70 gram smör
  5. 2 kg kyckling med ben och skinn
  6. 400 gram svamp, skivad
  7. 1 liten gullök
  8. 3,5 dl Marsalavin
  9. 2 matskedar
  10. 1 1/2 matsked majsstärkelse
  11. Hackad persilja

Gör så här:

Tillsätt mjöl, salt och peppar i en återförslutningsbar plastpåse. Skaka. Lägg ner kycklingen eftersom och skaka. Se till att kycklingen är helt täckt.

Lägg ner kycklingen i en stekpanna med smör, stek med skinnet nedåt i cirka fyra minuter eller tills skinnet är gyllenbrunt.

Placera kycklingen med skinnsidan uppåt i Slow Cookern. Häll över marsalavinet, sam tillsätt svampen, och löken.

Sätt på locket och koka på hög värme i 2 timmar eller på låg värme i 4 timmar. Se till att kycklingen är genomstekt.

Ta ur kycklingen och placera på ett serveringsfat. Täck över med folie så kycklingen håller sig varm.

Häll i vattnet och majsstärkelsen i en skål. Häll över vätskan som är kvar i Slow Cookern till en stekpanna. Rör i blandnen och koka i 3 minuter på medelvärme. Rör om så att blandningen blir något tjockare.

Häll över såsen på kycklingen.

Strö över persiljan innan serveringen. Servera med krispig sallad och nybakat bröd. Färsk pasta är också ett givet val!

Buon appetito!

Slow Cooker Chicken Marsala

One Comment

  1. Karl Sundqvist

    Detta recept provar jag på söndag 🙂

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*