Hamilton Beach

Slow Cooker Tikka Masala

Tikka Masala

En smakrik och krämig indisk kycklinggryta som du gör enkelt med någon av våra Slow Cookers. ...det är vad vi kallar Good Thinking®
Maträtt Huvudrätt
Kök Indiskt

Ingredienser

  • 4 dl grekisk eller turkisk yoghurt
  • msk gurkmeja
  • 2 tsk mald koriander
  • 2 tsk spiskummin
  • 2 tsk garam masala
  • 5 vitlöksklyftor pressade
  • 1 msk mald ingefära
  • 2 tsk salt
  • 2 tsk svartpeppar
  • 1 kg kycklingbröst
  • 2 mskr matolja
  • 1 lök skuren i stora bitar
  • 8 dl krossade tomater
  • 2 dl tomatpuré
  • 1 dl créme fraiche

För servering

  • Skivad gurka
  • Hackad koriander
  • Jasminris

Instruktioner

  1. Kombinera yoghurt, gurkmeja, koriander, spiskummin, garam masala, vitlök, ingefära, salt och peppar i en zip-påse. Lägg ner kyckling, blanda om och ställ in kylen över natten.
  2. Slå på Slow Cookern och lägg ner löken. Låt stå i några minuter tills löken har mjuknat. Rör sedan ner krossade tomater och tomatpuré.
  3. Häll ner blandningen från zip-påsen i Slow Cookern.
  4. Tillaga på HIGH i i 3 timmar eller på LOW i 6 timmar.
  5. Rör ner créme fraiche innan du serverar.
  6. Servera med jasminris, hackad koriander och gurka.

 

Annons_Jakt_Jägare

Hamilton Beach® Slow Cookers hittar du hos våra återförsäljare.

Slow Cooker 33956-SC med termometer

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*