Sesamkyckling med honung är en populär kinesisk maträtt att beställa hem eller äta på restaurang. Men varför inte göra en mer hälsosam och näringsrik maträtt hemma med vår Slow Cooker?
…Det är vad vi kallar Good Thinking®
Vi älskar att skapa maträtter med inspiration från Asien. Men fördelen med att sköta matlagningen hemma är att vi kan kontrollera exakt vilka ingredienser och smaker vi vill använda.
Efter att kycklingen har tillagats i några timmar i honung och sojasås, blir det i kombination med grönsaker en god och smakrik wok.
Ingredienser
1 dl sojasås
1 dl honung
1 dl risättika
2 vitlöksklyftor
1 msk sesamolja
1 tsk mald ingefära
En halv tsk krossad röd paprika
4 stycken kycklingbröst
2 msk majsstärkelse
1 röd paprika, skuren i tunna strimlor
2 salladslökar
2 msk rostade sesamfrön
Instruktioner
- Blanda soja, honung, risättika, vitlök, sesamolja, ingefära och röd paprika i Slow Cookern på låg värme.
- Lägg ner kycklingen i såsblandningen. Använd en slev och täck över kycklingen med såsen.
- Sätt på locket och tillred i hög värme i 2 timmar eller på låg värme i 4 timmar.
- Lyft ur kycklingen från Slow Cookern. Häll över såsblandningen till en stekpanna. Blanda majsstärkelsen med 2 msk kallt vatten. På medelhög värme, tillsätt majsstärkelse och koka tills det tjocknar. Skär kycklingen i lagom stora bitar och häll över såsen. Lägg i den skivade paprikan och stek 4 minuter eller tills paprikan är lagom brun.
- Servera med ris. Strö över salladslök och rostade sesamfrön.
Jag provade denna maträtt i vår Slow Cooker, fantastiskt gott blev det 🙂
Riktigt roligt med en ny inspirerande matblogg och vilken härlig historia ni har bakom er! 🙂