Go Back
Skriv ut

Riskokare Risotto Ferro

Maträtt Huvudrätt
Portioner 6

Ingredienser

  • 2 msk olivolja
  • 1 st lök riven
  • 2 st vitlöksklyftor pressad
  • dl farro
  • 5 dl grönsaksbuljong
  • 1 dl matlagningsvin
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk svartpeppar
  • 200 g portabellosvamp skuren i bitar
  • 1 st squash skuren i bitar
  • 1 st zucchini skuren i bitar
  • 1 st paprika skuren i bitar
  • 2 dl parmesanost riven
  • 1 msk färsk basilika hackad

Instruktioner

  1. Stek löken och vitlöken tillsammans med olivoljan.

  2. Lägg ner farro, grönsaksbuljong, matlagningsvin, lökmixen, salt och peppar i riskokaren. Rör ihop.

  3. Tryck på WHOLE GRAIN-knappen.

  4. Ställ ugnen på 220° . Lägg ner grönsakerna på en ugnsäker plåt. Rosta mitt i ugnen i 20-30 minuter.

  5. Blanda ihop riset med grönsakerna, parmesanosten och basilikan.

  6. Färdigt att servera!