Skriv ut

Rostade rödbetor med getost och balsamdressing

Ingredienser

  • 1 kg Färska rödbetor
  • Olivolja
  • Salt
  • Balsamdressing:
  • 1,2 dl olivolja
  • 0,8 dl balsamvinäger
  • 1 tst salt
  • 1 tsk svartpeppar
  • Salladen:
  • 1 pkt sallad
  • 2 st apelsiner
  • 100 g smulad getost
  • 2 dl rostade valnötter

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 230 grader.

  2. Lägg ner rödbetorna i aluminiumfolie som på bilden. Strö över olivolja och salt. Slå in rödbetorna i aluminiumfolien. Ställ in i ugnen i 45-60 min tills rödbetorna är mjuka.

  3. Ta ur plåten och låt rödbetorna kylas i 15 minuter. Skär sedan upp rödbetorna i kuber.

  4. Lägg ner ingredienserna för balsamdressingen i någon av våra Hamilton Beach® Blenders. Pulsera i cirka 20 sekunder.

  5. Servera med grönsallad, apelsin, getost och rostade valnötter. Garnera med balsamdressningen.

  6. Njut!