Go Back
Skriv ut

Slow Cooker Kycklingcurry

Maträtt Huvudrätt

Ingredienser

  • 4 dl kokosmjölk
  • 3 msk röd currypasta
  • 1 msk fisksås
  • 1 msk socker
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk krossad rödpeppar
  • 4 st kycklingbröst
  • 3 st vitlöksklyftor pressad
  • 2 st morötter skalad och hackad
  • 1 st stor gullök hackad
  • 1 st 2-3 cm ingefära skalad och finhackad
  • 1 st röd paprika skivad på längden
  • 2 dl kinakål skivad
  • 1 dl basilikablad hackad
  • 1 dl färsk koriander hackad
  • 1 msk pressad lime

Instruktioner

  1. I Slow Cookern, rör ner kokosmjölken, currypastan, fisksåsen, socker, salt och rödpeppar.

  2. Lägg ner kyckling, vitlök, morötter och ingefäran. Rör om blandningen och täck över kycklingen.

  3. Sätt på locket och tillaga på HIGH i 2 1/2 timmar eller på LOW i 4 timmar.

  4. Öppna på locket och lägg ner paprikan och kinakålen. Sätt på locket och tillaga på HIGH i 30 minuter eller på LOW i 1 timme.

  5. Lägg ner basilika, koriander och limejuice precis innan servering.

  6. Servera med jasminris!