Här kommer ett recept från det grekiska köket till din hemmarestaurang. Hamilton Beach® Slow Cooker Grekisk Gyros. Servera i varmt pitabröd med lök, tomat och gurksås.
På vår blogg har vi över 50 recept för våra Slow Cookers. Vilken är din favorit?
Good Thinking®
10-12 portioner
Ingredienser
Gurksås med grekisk yoghurt
2 dl grekisk yoghurt
1 liten gurka, skalad och hackad
1 tsk färsk mynta, hacka
1 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
För köttet
2 kg lammkotletter
1/2 dl limejuice
3 vitlöksklyftor, pressade
1 tsk oregano-krydda
1 tsk salt
1 tsk svartpeppar
Så här gör du
Rör ihop ingredienserna för gurksåsen i en skål. Ställ in gurksåsen i kylen medans köttet blir klart.
Rör ihop limejuice, vitlöksklyftor, oregano, salt och peppar till en marinad. Lägg ner köttet i Slow Cookern och häll över marinaden.
Sätt på locket och tillaga på HIGH i 3-4 timmar eller på LOW i 6-7 timmar. Kolla att köttet är mört.
När köttet är klart, skär upp det i tunna skivor.
Servera i varmt pitabröd med lök, tomat och gurksås.
Njut!
Våra Slow Cookers hittar du hos våra återförsäljare.