Äntligen fredag! Unna dig en nyttig smakupplevelse. Sesamkycklingen tillagar du enkelt i Hamilton Beach® Slow Cooker.
Vi önskar en trevlig helg!
Good Thinking®
4 portioner
Ingredienser
1 dl sojasås
1 dl honung
0,8 dl risättika
2 vitlöksklyftor
1 msk sesamolja
1 tsk mald ingefära
1/2 tsk krossad röd paprika
4 st kycklingbröst
2 msk majsstärkelse
1 röd paprika, skuren i tunna strimlor
2 salladslökar
2 msk rostade sesamfrön
4-8 stora salladsblad
Så här gör du
- Blanda soja, honung, risättika, vitlök, sesamolja, ingefära och röd paprika i Slow Cookern på låg värme.
- Lägg ner kycklingen i såsblandningen. Använd en slev och täck över kycklingen med såsen.
- Sätt på locket och tillaga på HIGH i 2 timmar eller på LOW i 4 timmar.
- Lyft ur kycklingen från Slow Cookern. Häll över såsblandningen till en stekpanna. Blanda majsstärkelsen med 2 msk kallt vatten. På medelhög värme, tillsätt majsstärkelse och koka tills det tjocknat. Lägg i paprikan och tillaga tills den mjuknat. Skär kycklingen i lagom stora bitar och lägg ner i såsen.
- Servera med ris i salladsblad. Strö över salladslök och rostade sesamfrön.
Hamilton Beach® Slow Cookers hittar du hos våra återförsäljare.
Senaste kommentarer