Rödbetor – fyllda av nyttigheter som antioxidanter och fibrer! Här kommer ett smakrikt recept. Rostade rödbetor med getost och balsamdressing. Balsamdressingen gör du enkelt i någon av våra Hamilton Beach® Blenders.

Rostade rödbetor med getost och balsamdressing
Ingredienser
- 1 kg Färska rödbetor
- Olivolja
- Salt
- Balsamdressing:
- 1,2 dl olivolja
- 0,8 dl balsamvinäger
- 1 tst salt
- 1 tsk svartpeppar
- Salladen:
- 1 pkt sallad
- 2 st apelsiner
- 100 g smulad getost
- 2 dl rostade valnötter
Instruktioner
-
Sätt ugnen på 230 grader.
-
Lägg ner rödbetorna i aluminiumfolie som på bilden. Strö över olivolja och salt. Slå in rödbetorna i aluminiumfolien. Ställ in i ugnen i 45-60 min tills rödbetorna är mjuka.
-
Ta ur plåten och låt rödbetorna kylas i 15 minuter. Skär sedan upp rödbetorna i kuber.
-
Lägg ner ingredienserna för balsamdressingen i någon av våra Hamilton Beach® Blenders. Pulsera i cirka 20 sekunder.
-
Servera med grönsallad, apelsin, getost och rostade valnötter. Garnera med balsamdressningen.
-
Njut!
Du hittar Hamilton Beach® Blenders hos någon av våra återförsäljare.