Patriks favoritmacka: Cheddar, äpple, bacon & ägg

Vi bad VD:n och eldsjälen för Hamilton Beach Norden om hans recept på sin favoritmacka. Givetvis svarade Patrik och tog fram papper och penna.

Äpple på mackan? God och smart lösning för att ge mackan sötma tyckte vi.

Ingredienser:

1 delad liten croissant, eller valfritt bröd

2 msk riven cheddarost

1-2 tunna skivor svenska äpplen

En halv skiva förstekt bacon

1 ägg

Så här gör du:

  1. Värm din Sandwich Maker till den gröna PREHEAT lampan lyser. Lyft locket, övre ringen och kokplattan.
  2. Lägg nedre halvan av croissanten, skurna sidan uppåt, i nedre ringen av din Sandwich Maker. Toppa med ost, äpple skivor och bacon.
  3. Sänk kokplattan och övre ringen. Lägg ägget i kokplattan.
  4. Toppa med resterande del av croissanthalvan, skurna sidan nedåt.
  5. Stäng locket och tillaga i 4-5 minuter.
  6. Skjut ut kokplattan genom att vrida handtaget medsols. Lyft locket och ringarna; ta försiktigt bort smörgåsen med en plastspatel.

Tips: För en lättbrynt croissant: stek ägget i den övre ringen utan croissant i 3-4 minuter eller till ägget nästan är klart. Lyft locket och tillsätt croissanten och fortsätt tillaga tills toppen är lätt rostad och ägget tillagat.

Räcker till: 1 portion/person

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *