Mais Créme Ninon med Pilgrimsmusslor

Mai

Mai heter jag och kommer ursprungligen från en liten stad i Estland som heter Elva. För ca 10 år sedan tog jag ett stort men väldigt lyckat beslut och  flyttade till Sverige! 

Jag har alltid haft ett brinnande intresse för  matlagning och bakning. Och mycket av det har jag lärt från min mormor. Det är något rogivande med att stå i köket och laga god mat med färska bra råvaror. Ännu bättre att äta upp det sen:) 

Älskar också att fota, under namnet mainuia på Instagram finns små glimtar av mitt liv, en härlig blandning av mat, inredning, resor och saker som förgyller min vardag. I framtiden hoppas att jag har möjlighet att jobba med matstyling eller inredning. Och drömmen om en egen butik har jag haft länge. 

Hoppas jag kommer inspirera Er! 

En enkel, fräsch och lyxig soppa som passar både till vardag och fest. ??

Gudomligt gott! ?

Créme Ninon med pilgrimsmusslor ??

2 portioner

Ingredienser:

1 schalottenlök

2 msk smör

2 dl hönsbuljong

3 dl frysta ärter

1 dl vispgrädde eller kokosmjölk 

2 msk mascarponeost 

2 kvistar basilika 

Citronsaft ?

Salt

Vitpeppar 

Servering: 

0,25 dl mousserande vin eller champagne (kan uteslutas) 

Ärtskott till garnering

Pilgrimsmusslor

Löjrom 

Tryffelolja

Så här gör du: 

Fräs schalottenlöken i smör tills den har blivit glansig. 

Tillsätt buljongen och grädde, och låt koka upp. 

Sedan tillsätt ärterna i buljongen och låt dem få ett snabb uppkok. 

Dra av kastrullen från plattan och låt svalna. 

Mixa sedan soppan med basilika och mascarponeost med hjälp av Hamilton Beach blender. 

Sila för slätare soppa.

Smaka av med salt, peppar.

Häll tillbaka i kastrullen, tillsätt citronsaft och värm upp lätt. (Den får inte koka, då förlorar soppan den fina gröna färgen.) 

Hetta upp en stekpanna med en liten klick smör, stek snabbt pilgrimsmusslorna så ett de får lite färg.

Häll upp soppan i skålar, lägg i ärtskott, pilgrimsmusslor och häll i en skvätt bubbel. 

Droppa med tryffelolja, garnera med löjrom och servera genast. 

Smaklig måltid / Head isu! ?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *