Jaenis Goda och Svalkande Lemonad med Mynta

Jaeni

Mitt namn är Jaeni, ursprunglingen från Laos och studerar för närvarande till att bli kock. Idag finns jag på Instagram under namnet jaeniskitchen. Som en aktiv användare av appen AirDine får jag möjligheten att introducera den laotiska matkulturen till mina gäster. Med hjälp av matlagningskulturer från hela världen vill jag inspirera gästerna till att öppna sina sinnen för nya smakupplevelser. 

Matlagning är ett av mina största intressen med en passion för att använda ekologiska och närproducerade livsmedel.  Jag har en förkärlek till asiatisk mat och husmanskost. På sikt vill jag öppna min lilla egna bistro med inriktning på laotisk mat.

God och svalkande lemonad med mynta

När solen skiner och det är varmt ute, tänker jag på lemonad. Provade ett recept idag med mynta. Ingredienserna mixade jag i min nya Hamilton Beach® Personal Blender, den krossade isbitar med ett bra resultat. Du behöver:

1 dl pressad citron
½ dl pressad lime
½ dl strösocker
4 dl kallt vatten (späd ut med mer vatten efter smak)
2 dl krossad is
3-4 kvistar mynta

Gör så här:

Häll citron, lime, socker, myntablad och vatten i en mixer.
Kör tills det skummar och lägg sedan i de krossade isen och mixa till den konsistensen du vill ha.
Sila bort myntabladen (om du vill). Häll upp i glas och lägg i några myntablad för dekoration.

Du hittar Hamilton Beach® utbud av Blenders hos någon av våra återförsäljare.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *