
Tikka Masala
En smakrik och krämig indisk kycklinggryta som du gör enkelt med någon av våra Slow Cookers. ...det är vad vi kallar Good Thinking®
Ingredienser
- 4 dl grekisk eller turkisk yoghurt
- 1 msk gurkmeja
- 2 tsk mald koriander
- 2 tsk spiskummin
- 2 tsk garam masala
- 5 vitlöksklyftor pressade
- 1 msk mald ingefära
- 2 tsk salt
- 2 tsk svartpeppar
- 1 kg kycklingbröst
- 2 mskr matolja
- 1 lök skuren i stora bitar
- 8 dl krossade tomater
- 2 dl tomatpuré
- 1 dl créme fraiche
För servering
- Skivad gurka
- Hackad koriander
- Jasminris
Instruktioner
-
Kombinera yoghurt, gurkmeja, koriander, spiskummin, garam masala, vitlök, ingefära, salt och peppar i en zip-påse. Lägg ner kyckling, blanda om och ställ in kylen över natten.
-
Slå på Slow Cookern och lägg ner löken. Låt stå i några minuter tills löken har mjuknat. Rör sedan ner krossade tomater och tomatpuré.
-
Häll ner blandningen från zip-påsen i Slow Cookern.
-
Tillaga på HIGH i i 3 timmar eller på LOW i 6 timmar.
-
Rör ner créme fraiche innan du serverar.
-
Servera med jasminris, hackad koriander och gurka.
Hamilton Beach® Slow Cookers hittar du hos våra återförsäljare.