Christers BBQ Lammbringa i Hamilton Beach® i Slow Cooker

Här kommer ytterligare ett fantastiskt recept från familjen Janssons hemmarestaurang. ♨ Den här gången är det Christer som tagit fram Hamilton Beach® Slow Cooker BBQ Lammbringa.

Som Christer själv skriver: ”Servera sedan ett par lammskivor ihop med övrigt från grytan, toppa med färsk timjan. När allt sedan kallnat så är det inga problem att få bort resten av köttet på ett enkelt vis. Passar perfekt dagen efter till att steka upp i en pyttipanna. Glöm ej att också spara buljong till sås dagen efter.”

Det om något är Good Thinking® 

Skicka in och dela med dig av ditt recept till oss här på Facebook eller maila scandinavia@hamiltonbeach.com

 

Ingredienser

Lammbringa, brukar säljas i 1,5-2,0 kg. Jag hade en lammbringa på 1,8 kg och det blev i det mesta laget.

5-6 st. mindre lökar.

Blomkål, halvt litet huvud

4 stora potatisar, eller vad som får plats

2 skapliga morötter

2 vitlöksklyftor

Färsk timjan

Mörk öl 50cl

1 dl chilisås

1 dl Barbecuesås typ söt amerikansk.

15 rosé pepparkorn

10 grönpepparkorn

 

Så här gör du

Putsa lammbringa men inte för mycket. Häll i öl, chilisås och barbecuesås i Slow Cookern och rör om. Dela blomkål, morötter och lök i lagom bitar, skiva vitlök och lägg i med lambringan. Ryck av lite färsk timjan och pytsa i. Fyll sedan upp till lagom nivå med vätska i Slow Cookern med hjälp av buljong. Jag löste en buljongtärning i 1/2 liter vatten och hällde i. (Fungerar också bra för att balansera upp sötman av chili, öl och barbecuesås med sälta)Smacka igång apparaturen på low heat och ställ timer på 10 Tim. Jag lagade i 7,5 och det var i minsta laget. När det är klart så häll av lagom mängd till sås. Tillsätt kalv och viltfond lite lagom. Och peppra sedan rikligt med rosépeppar och grönpeppar och red till önskad tjocklek med brun Maizena redning. Försök sedan att på bästa sätt dela upp eländet, i lagom bitar för servering. Jag använde både kniv, hammare och kabelsax. Smartaste sättet är att klippa revbenen längst in mot bröstbenet (eller vad det nu heter, jag är ingen styckmästare) och sedan skära så att man får en skiva/revben. Servera sedan ett par lammskivor ihop med övrigt från grytan, toppa med färsk timjan. När allt sedan kallnat så är det inga problem att få bort resten av köttet på ett enkelt vis. Passar perfekt dagen efter till att steka upp i en pyttipanna. Glöm ej att också spara buljong till sås dagen efter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *