Nyttigt och gott? Här kommer ett recept. Hamilton Beach® blomkålsris med medelhavssmaker. Bara att använda chopping-bladet och programmet på vår matberedare. Enkel användning och du sätter ihop den utan vridning eller låsning!
Good Thinking®
Ingredienser
1 stort blomkål
5 msk olivolja
1 tsk koshersalt
1 tsk spiskummin
1 dl valnötter
1 dl russin
1 dl fetaost
1/2 dl färsk persilja, hackad
1/2 dl citronjuice
1 vitlöksklyfta, pressad
1/2 tsk svartpeppar
Så här gör du
Bryt blomkålet i bitar. Lägg ner hälften av blomkålet i Hamilton Beach® Stack & Snap™ 10 Cup Food Processor. Använd chopping/mixing-bladet och pulsera tills blomkålet påminner om couscous. Upprepa med den andra hälften av blomkålet.
Tillsätt 3 msk olivolja i en stekpanna på medelvärme. Lägg ner blomkålsriset, 1/2 tsk salt och 1/2 tsk spiskummin i pannan. Stek tills blomkålet har mjuknat, i ungefär 6-7 min. Rör ofta!
Ta ut blomkålsriset ur stekpannan och lägg det i en skål. Låt det kylas. Lägg ner valnötterna i stekpannan och rosta i ungefär 3-5 minuter.
Blanda valnötter, russin, fetaost och persilja med blomkålsriset.
Vispa ihop citronjuice, 1/2 tsk salt och spiskummin, vitlök, svartpeppar och 2 msk olivolja.
Häll citrondressingen över blomkålsriset.
Servera och njut!
Du hittar Hamilton Beach® Stack & Snap™ 10 Cup Food Processor hos någon av våra återförsäljare.