Blåbärspaj i Slow Cookern

Säsongen för skogens guld är här – blåbär! Det är bara att gå ut i skogen och plocka en liter färska blåbär till blåbärspajen. Visste du att man kan baka i vår Hamilton Beach® Slow Cooker? Blåbärspajen blir mer saftig än i ugnen.

Good Thinking®

Slow Cooker Blueberry Cobbler

Slow Cooker Blueberry Cobbler

Slow Cooker Blueberry Cobbler

Ingredienser

1 liter färska blåbär

1 dl strösocker

1 matsked majsstärkelse

2 teskedar rivet apelsinskal

2 1/2 dl mjöl

1 dl havremjöl

2 matskedar brunsocker

1 tesked bakpulver

1 tesked kanel

1/2 tesked salt

1/2 dl apelsinjuice

1/2 dl mjölk

1/2 dl smält smör

Slow Cooker Blueberry Cobbler

Så här gör du

Spraya Slow Cookern med cooking-spraying eller liknande matfett. Lägg ner blåbär, 1/2 dl socker, majsstärkelse, och apelsinskal. Rör om tills det är jämnt.

I en skål lägg ner mjöl, havremjöl, resten av sockret, brunsocker, bakpulver och kanel. Häll och täck över blandningen i Slow Cookern.

Tillaga på HIGH i 2 timmar eller på LOW i 3 timmar.

Servera med vaniljglass.

Njut!

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *