
Denna pumpasoppa blir tjock och krämig, sambal oelek ger soppan extra smak och värme nu när det börjar bli kallt ute. Tjockleken på soppan kan du lätt variera genom mängden grädde.
4 portioner
Ingredienser:
600 g butternut pumpa
2 vitlöksklyftor
4 tsk sambal oelek
2 msk smör
4-6 dl grädde (beroende på vilken tjocklek du önskar på soppan)
125 g färskost med vitlök
3 msk vitt vin
Gör såhär:
Börja med att skala pumpan, avlägsna kärnorna och skär pumpan i mindre bitar, hacka sedan vitlöken. Lägg ner pumpan, vitlöken och sambal oelek tillsammans med 2 msk smör i slowcookern och tillaga på inställningen hög i ca 1 timme. Häll sedan över ca 4 dl grädde, tillsätt därefter vin och tillaga i 2 timmar till på samma inställning. Känn efter om pumpan blivit helt mjuk, tillsätt då vitlöksosten och mixa soppan slät med stavmixer.
Smaka av och tillsätt eventuellt mer grädde och/eller sambal oelek. Tillaga på inställningen hög i ytterligare 30 minuter och servera sedan.
Våra Slow Cookers hittar du hos våra återförsäljare.