5gram.se – Ägg- & Baconmuffins

Annika Andersén (www.5gram.se
Receptkreatör och inspiratör med fokus på lågkolhydratskost, driver sedan 2013 Instagramkontot 5gram.se.

 

Dessa muffins är perfekta som frukost, mellanmål eller som tillbehör till soppa. De är enkla att göra och lika goda varma som kalla.

Tillbehör:
8 stycken muffinsformar i silikon

Ingredienser:
4 ägg
0,5 dl grädde
2 teskedar sambal oelek
125 gram färskost med valfri smak (jag rekommenderar vitlök eller chili)
100 gram tärnad bacon
100 gram riven ost

Gör såhär:
Blanda ägg, sambal oelek och färskost till en jämn smet, tillsätt sedan i 3/4 delar av osten och blanda lätt.
Placera muffinsformarna i slowcookern och kontrollera så att de står jämnt mot botten.
Täck botten av varje muffinsform med bacon. Häll sedan äggsmeten över och toppa med resten av den rivna osten.
Häll därefter ca 5dl vatten mellan formarna så att de täcker botten på slowcookern. Häll långsamt och kontrollera så att vattnet inte stiger över kanten på formarna.
Tillaga på hög värme i 3 timmar tills muffinsen stelnat helt. Utöka tillagningstiden efter behov.

2 kommentarer

Lämna ett svar till Frida Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *