Ett sätt att tillaga rostbiff på är i ugnen med en köttermometer. Ett enklare och mer smakrikt sätt är istället att göra rostbiffen i vår Slow Cooker. Rostbiffen blir på detta vis otroligt saftigt, fylld av smaker, och du kan med lätthet sedan skära i köttet. Det smälter i munnen!
Maträtt
Huvudrätt
Kök
Svenskt
Förberedelser15minuter
Tillagningstid4timmar
Total tid4timmar15minuter
FörfattareHamilton Beach™ Testkök
Ingredienser
1,4-1,8kgrostbiff
½-1tsksalt
½tsknymalen peppar
2mskolivolja
1ststor lökskuren i klyftor
3stvitlöksklyftorkrossade och skalade
16ströda potatisarAsterix potatis
4ststora morötterskalade och skivade i 2,5 cm bitar
1,2dlköttbuljong
4stkvistar färsk timjan
Instruktioner
Krydda rostbiffen (köttet) med salt och peppar.
Hetta upp oljan i din Slow Cooker på medelhög värme. Bryn steken väl på båda sidor.
Omge steken med potatis och morötter. Häll köttbuljong över allt och toppa med timjan.
Sätt på locket och placera kokkärlet på Slow Cookern. Koka på hög i 4 timmar eller låg i 8 timmar.
Placera steken på ett serveringsfat. Ta bort timjan. Ta bort grönsakerna och placera dem på serveringsfatet med hjälp av en hålslev. Täck serveringsfatet med folie för att behålla värmen.