En snabblagad variant av risotto som fortfarande blir fantastiskt god? Med vår Digital Simplicity™ Riskokare kan du göra just det. ...Det är vad vi kallar Good Thinking®
Maträtt
Huvudrätt
Kök
Italienskt
Förberedelser15minuter
Tillagningstid45minuter
Vila5minuter
Total tid1timme
Portioner8
FörfattarePatrik Lindholm
Ingredienser
2tsk matolja
2stägg
2msk msk sesamolja
2stmorötterskalade och finhackade
1stgullökhackad
1stvitlöksklyftapressad
2dlsvampskivad
2dlpurjolökhackad
1tsksalt
1tsk nymalen svartpeppar
5dllångkornigt ris
6dlkycklingbuljong
2msk soja
2dlfrysta ärtor
Instruktioner
Så här gör du
Stek äggen i en stekpanna i cirka tre minuter (med matoljan). Ta ur äggen och skiva i cirka 1 cm bitar.
I en stekpana, stek morötter, gullök och vitlök i cirka två minuter (med sesamoljan). Lägg ner svamp, purjolök, salt och peppar i stekpannan och stek ytterligare i cirka två minuter. Lägg ner blandningen i Riskokaren.
Lägg ner riset, kycklingbuljongen och sojan i Riskokaren. Rör om noga.
Sätt på locket och tillaga på WHITE RICE.
När riset är klart, lägg ner ägg och frysta bönor.