Slow Cooker Sesamkyckling

Äntligen fredag! Unna dig en härlig smakupplevelse.

Sesamkycklingen tillagar du enkelt med någon av Hamilton Beach® Slow Cookers.

Slow Cooker Sesamkyckling

Maträtt Huvudrätt
Portioner 4

Ingredienser

  • 1 dl sojasås
  • ½ dl honung
  • 1 dl risättika
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 msk sesamolja
  • 1 tsk mald ingefära
  • 1 tsk tsk paprikakrydda
  • 4 st kycklingbröst
  • 2 msk majstärkelse
  • 1 st röd paprika skuren i tunna strimlor
  • 2 st salladslökar
  • 2 msk rostade sesamfrön
  • 4-8 st stora salladsblad

Instruktioner

  1. Blanda ihop soja, honung, risättika, vitlök, sesamolja, ingefära och paprikan i Slow Cookern på låg värme.

  2. Lägg ner kycklingen i såsblandningen. Använd en slev och täck över kycklingen med såsen.

  3. Sätt på locket och tillaga på HIGH i 2 timmar eller på LOW i 4 timmar.

  4. Lyft ur kycklingen från Slow Cookern. Häll över såsblandningen till en stekpanna. Blanda majsstärkelsen med 2 msk kallt vatten. På medelhög värme, tillsätt majsstärkelse och koka tills det tjocknat.  Lägg i paprikan och tillaga tills den mjuknat. Skär kycklingen i lagom stora bitar och lägg ner i såsen.

  5. Servera med ris i salladsblad. Strö över salladslök och rostade sesamfrön.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betyg