Lars Söderlunds fläsklägg i Slow Cookern

Detta recept fick vi inskickat från en av våra nöjda kunder!? Lars Söderlunds fläsklägg i Hamilton Beach® Slow Cooker.? Direkt från hemmarestaurangen!? Som Lars skriver själv: ”När jag kom efter jobbet så var det klart och slow cookern hade ställt in sig på att hålla maten varm per automatik – kanonfiness!?”

Tipsa om ditt favoritrecept!? Vi lägger upp det på sociala medier och på vår receptblogg. Maila det till scandinavia@hamiltonbeach.com

Ha en trevlig helg önskar vi på Hamilton Beach!

Good Thinking®

Äntligen, har jag använt min Hamilton Beach slow cooker!
flask-matbild-2

Vad kan vara bättre än att förenkla matlagningen tänkte jag och bestämde mig för att göra fläsklägg med Rotmos, en svensk husmansklassiker!
Så här gjorde jag:
Sköljde av den rimmade fläskläggen på 1,7 kilo (lagomt till 4-5 personer) och la den i botten på slow cookern.
Halverade två gula lökar
skar upp 2 ggr 10cm purjolök
Skalade 5 potatisar av normalstorlek
Skalade och delade en kålrot på ca 800gram i bitar om 2 x 4cm
Skalade och halverade 4 st morötter

Lägg ner allt runt och över fläskläggen.

Ta:
5 lagerblad
15 svartpepparkorn
15 vitpepparkorn
15 Kryddpepparkorn
2 matskedar torkad timjan

I med alla kryddor och fyll på med vatten -så mycket det går.

Sätt slow cookern på Låg värme i 8 timmar.
flask-matbild-3

När jag kom efter jobbet så var det klart och slow cookern hade ställt in sig på att hålla maten varm per automatik -kanonfiness!
Fiska upp morötterna, potatisarna och kålrötterna med en hålslev och lägg allt i en bunke
ta ca 3-4 deciliter spad ut slow cookern och slå i bunken
Mosa till önskad konsistens (Jag använde elvispen)
Senapsblandning:
1 dl sötstark senap (jag använder Jhonnys)
2 matskedar dijonsenap
2matskedar grov senap (jag använder slotts Skånesenap)
Servera fläskläggen och rotmosen med Senapsblandningen eller med egen favorit.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *