Fredagsdippen – Rostad Äggplanta

Fredagsdippen – Rostad Äggplanta

Äntligen fredag! Unna dig en god och nyttig fredagsdipp ikväll.

Du gör den i bara farten med vår matberedare. Designad för enkel användning och lättsam att sätta ihop utan vridning eller låsning…Det är vad vi kallar Good Thinking®

Ingredienser

1 äggplanta, skalad och skuren i bitar

1 gullök, hackad

4 vitlöksklyftor, pressade

2 msk olivolja

2 tsk salt

1 tsk svartpeppar

1 salladslök, hackad i bitar

2 msk pressad lime

1 tsk tahini

För servering:

Pitabröd och annat att dippa med

Så här gör du

Sätt ugnen på 200 grader.

Blanda ihop äggplanta, gullök, vitlöksklyftor, olivolja, salt och peppar på en bakplåt. Ställ in i ugnen och rosta cirka 30 minuter.

Lägg ner samtliga ingredienser i Hamilton Beach® Stack & Snap™ 10 Cup Food Processor. Använd chopping/mixingbladet. Mixa till önskad konsistens.

Servera och dippa med det du vill!

Du hittar Hamilton Beach® Stack & Snap™ 10 Cup Food Processor hos någon av våra återförsäljare

Hamilton Beach matberedare70720-bz127-inset01 70720-cn-inset11

Roasted Eggplant Dip

 

 

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*