Säsongen för skogens guld är här – blåbär! Det är bara att gå ut i skogen och plocka en liter färska blåbär till blåbärspajen. Visste du att man kan baka i vår Hamilton Beach® Slow Cooker? Blåbärspajen blir mer saftig än i ugnen.
Good Thinking®
Ingredienser
1 liter färska blåbär
1 dl strösocker
1 matsked majsstärkelse
2 teskedar rivet apelsinskal
2 1/2 dl mjöl
1 dl havremjöl
2 matskedar brunsocker
1 tesked bakpulver
1 tesked kanel
1/2 tesked salt
1/2 dl apelsinjuice
1/2 dl mjölk
1/2 dl smält smör
Så här gör du
Spraya Slow Cookern med cooking-spraying eller liknande matfett. Lägg ner blåbär, 1/2 dl socker, majsstärkelse, och apelsinskal. Rör om tills det är jämnt.
I en skål lägg ner mjöl, havremjöl, resten av sockret, brunsocker, bakpulver och kanel. Häll och täck över blandningen i Slow Cookern.
Tillaga på HIGH i 2 timmar eller på LOW i 3 timmar.
Servera med vaniljglass.
Njut!