Bacon. Cheeseburgare. Denna köttfärslimpa kan du göra i din Slow Cooker och den smakar precis som en bacon- och cheeseburgare.
Täck din Slow Cooker med aluminiumfolie. I en stor dunke, blanda ner köttfärsen, vitlöken, äggen, ströbrödet, BBQ-såsen, mjölken, Worchestiresåsen och salt och peppar.
Forma köttfärsen som en rektangel med 2,5 cm tjocklek. Lägg ner en rejäl bit cheddarost i mitten av köttfärsen. Sprid baconet över cheddarosten. Forma köttfärsen runt osten som på bilderna.
Lägg ner köttfärsen i Slow Cookern och häll över kvarvarande BBQ-sås. Tillaga på hög värme i 3 timmar eller på låg värme i 5 timmar. Om du tillagar med termometer, kör tills temperaturen når 70 grader.
När köttfärslimpan är genomstekt, ta ut den ur Slow Cookern och lägg den på en bakplåt. Häll på mer bacon (ja mer bacon) och tillaga i ugnen tills det är krispigt. Ta ut köttfärslimpan ur ugnen och häll på torkad lök, tillaga i ytterligare fem minuter.
Med smält ost inuti, i kombination med bacon och BBQ-sås så får du en fantastisk smak i varje tugga. Familjen? Vänner? Med denna bacon-cheese-köttfärslimpa blir det en succé!
Ingredienser
1 kg ekologisk köttfärs
1 gullök, hackad
2 klyftor vitlök, pressade
2 ägg
1 dl ströbröd
1,5 dl BBQ-sås
1/2 dl mjölk
1 msk Worchestiresås
1 tsk salt
1 tsk peppar
500 gram cheddarost
Valfri mängd bacon (1 eller 2 paket kanske?)
2 dl rostad lök
Hamilton Beach® Slow Cookers hittar du hos våra återförsäljare.
Riktigt smarrigt recept, det ska jag testa i helgen 🙂
Vilken inspirerande blogg ni har, den kommer jag att följa!