Slow Cooker Tikka Masala

Tikka Masala

En smakrik och krämig indisk kycklinggryta som du gör enkelt med någon av våra Slow Cookers. ...det är vad vi kallar Good Thinking®
Maträtt Huvudrätt
Kök Indiskt

Ingredienser

  • 4 dl grekisk eller turkisk yoghurt
  • msk gurkmeja
  • 2 tsk mald koriander
  • 2 tsk spiskummin
  • 2 tsk garam masala
  • 5 vitlöksklyftor pressade
  • 1 msk mald ingefära
  • 2 tsk salt
  • 2 tsk svartpeppar
  • 1 kg kycklingbröst
  • 2 mskr matolja
  • 1 lök skuren i stora bitar
  • 8 dl krossade tomater
  • 2 dl tomatpuré
  • 1 dl créme fraiche

För servering

  • Skivad gurka
  • Hackad koriander
  • Jasminris

Instruktioner

  1. Kombinera yoghurt, gurkmeja, koriander, spiskummin, garam masala, vitlök, ingefära, salt och peppar i en zip-påse. Lägg ner kyckling, blanda om och ställ in kylen över natten.
  2. Slå på Slow Cookern och lägg ner löken. Låt stå i några minuter tills löken har mjuknat. Rör sedan ner krossade tomater och tomatpuré.
  3. Häll ner blandningen från zip-påsen i Slow Cookern.
  4. Tillaga på HIGH i i 3 timmar eller på LOW i 6 timmar.
  5. Rör ner créme fraiche innan du serverar.
  6. Servera med jasminris, hackad koriander och gurka.

 

Annons_Jakt_Jägare

Hamilton Beach® Slow Cookers hittar du hos våra återförsäljare.

Slow Cooker 33956-SC med termometer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betyg