Mais Créme Ninon med Pilgrimsmusslor

Mais Créme Ninon med Pilgrimsmusslor

Mai

Mai heter jag och kommer ursprungligen frÄn en liten stad i Estland som heter Elva. För ca 10 Är sedan tog jag ett stort men vÀldigt lyckat beslut och  flyttade till Sverige! 

Jag har alltid haft ett brinnande intresse för  matlagning och bakning. Och mycket av det har jag lĂ€rt frĂ„n min mormor. Det Ă€r nĂ„got rogivande med att stĂ„ i köket och laga god mat med fĂ€rska bra rĂ„varor. Ännu bĂ€ttre att Ă€ta upp det sen:) 

Älskar ocksĂ„ att fota, under namnet mainuia pĂ„ Instagram finns smĂ„ glimtar av mitt liv, en hĂ€rlig blandning av mat, inredning, resor och saker som förgyller min vardag. I framtiden hoppas att jag har möjlighet att jobba med matstyling eller inredning. Och drömmen om en egen butik har jag haft lĂ€nge. 

Hoppas jag kommer inspirera Er! 

En enkel, frĂ€sch och lyxig soppa som passar bĂ„de till vardag och fest. đŸ‘‡đŸŒ

Gudomligt gott! 😊

CrĂ©me Ninon med pilgrimsmusslor đŸ‘ŒđŸŒ

2 portioner

Ingredienser:

1 schalottenlök

2 msk smör

2 dl hönsbuljong

3 dl frysta Àrter

1 dl vispgrÀdde eller kokosmjölk 

2 msk mascarponeost 

2 kvistar basilika 

Citronsaft 🍋

Salt

Vitpeppar 

Servering: 

0,25 dl mousserande vin eller champagne (kan uteslutas) 

Ärtskott till garnering

Pilgrimsmusslor

Löjrom 

Tryffelolja

SÄ hÀr gör du: 

FrÀs schalottenlöken i smör tills den har blivit glansig. 

TillsÀtt buljongen och grÀdde, och lÄt koka upp. 

Sedan tillsÀtt Àrterna i buljongen och lÄt dem fÄ ett snabb uppkok. 

Dra av kastrullen frÄn plattan och lÄt svalna. 

Mixa sedan soppan med basilika och mascarponeost med hjÀlp av Hamilton Beach blender. 

Sila för slÀtare soppa.

Smaka av med salt, peppar.

HÀll tillbaka i kastrullen, tillsÀtt citronsaft och vÀrm upp lÀtt. (Den fÄr inte koka, dÄ förlorar soppan den fina gröna fÀrgen.) 

Hetta upp en stekpanna med en liten klick smör, stek snabbt pilgrimsmusslorna sÄ ett de fÄr lite fÀrg.

HÀll upp soppan i skÄlar, lÀgg i Àrtskott, pilgrimsmusslor och hÀll i en skvÀtt bubbel. 

Droppa med tryffelolja, garnera med löjrom och servera genast. 

Smaklig mĂ„ltid / Head isu! 😋

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fÀlt Àr mÀrkta *

*