Mai med sin estniska potatissallad och krämiga hemlagade majonnäs

Mai

Mai heter jag och kommer ursprungligen från en liten stad i Estland som heter Elva. För ca 10 år sedan tog jag ett stort men väldigt lyckat beslut och  flyttade till Sverige! 

Jag har alltid haft ett brinnande intresse för  matlagning och bakning. Och mycket av det har jag lärt från min mormor. Det är något rogivande med att stå i köket och laga god mat med färska bra råvaror. Ännu bättre att äta upp det sen:) 

Älskar också att fota, under namnet mainuia på Instagram finns små glimtar av mitt liv, en härlig blandning av mat, inredning, resor och saker som förgyller min vardag. I framtiden hoppas att jag har möjlighet att jobba med matstyling eller inredning. Och drömmen om en egen butik har jag haft länge. 

Hoppas jag kommer inspirera Er! 

Estnisk potatissallad med krämig hemlagade majonnäs ?? 

Majonnäsen gjorde jag enkelt med min nya Hamilton Beach® personal Blender ??

Så fantastiskt gott ? 

Receptet hittar du här ??

Ingredienser

•5 kokta potatisar

•3 kokta morötter

•1dl saltgurka eller vanlig gurka

•gröna ärtor (i burk) 

•1 finhackad gul lök eller purjolök 

•3 kokta ägg

•1 tsk fransk senap 

•250 g lördagskorv (Atria Lauantai) 

•3 dl Créme Fraiche 

MAJONNÄS

•2 äggulor

•2 tsk fransk senap 

•1 msk vitvinsvinäger 

•1 krm vitpeppar 

•2 dl matolja 

Lägg äggula, senap, vinäger, salt och peppar i Hamilton Beach® Personal Blender. Blanda ihop. 

Tillsätt oljan droppvis och mixa till en ljus, fluffig konsistens. 

Smaka av med salt. 

Så här gör du

Koka ägg, potatis och morötter med skal i saltat vatten tills de mjuknat.

Låt svalna och skala. 

Hacka alla ingredienser till små bitar. 

Blanda allt i en stor skål med hemmagjord majonnäs och créme fraiche. 

Smaka av med salt och svartpeppar. 

Garnera med hackad dill.

Head isu! / Smaklig måltid! ?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *