Sesamkyckling med honung serverade i salladsblad

Sesamkyckling med honung serverade i salladsblad

Äntligen fredag! Unna dig en nyttig smakupplevelse. Sesamkycklingen tillagar du enkelt i Hamilton Beach® Slow Cooker.

Vi önskar en trevlig helg!

Good Thinking®

 

4 portioner

Ingredienser

1 dl sojasås

1 dl honung

0,8 dl risättika

2 vitlöksklyftor

1 msk sesamolja

1 tsk mald ingefära

1/2 tsk krossad röd paprika

4 st kycklingbröst

2 msk majsstärkelse

1 röd paprika, skuren i tunna strimlor

2 salladslökar

2 msk rostade sesamfrön

4-8 stora salladsblad

 

Så här gör du

  1. Blanda soja, honung, risättika, vitlök, sesamolja, ingefära och röd paprika i Slow Cookern på låg värme.
  2. Lägg ner kycklingen i såsblandningen. Använd en slev och täck över kycklingen med såsen.
  3. Sätt på locket och tillaga på HIGH i 2 timmar eller på LOW i 4 timmar.
  4. Lyft ur kycklingen från Slow Cookern. Häll över såsblandningen till en stekpanna. Blanda majsstärkelsen med 2 msk kallt vatten. På medelhög värme, tillsätt majsstärkelse och koka tills det tjocknat.  Lägg i paprikan och tillaga tills den mjuknat. Skär kycklingen i lagom stora bitar och lägg ner i såsen.
  5. Servera med ris i salladsblad. Strö över salladslök och rostade sesamfrön.

Slow Cooker 33956-SC med termometer

Hamilton Beach® Slow Cookers hittar du hos våra återförsäljare.

 

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*