Afrika. En kontinent med många spännande smaker! Pilau, chapati och curry?
Vi börjar med ett recept på kycklingcurry direkt från Öst-Afrika. För din hemmarestaurang. Lätt att göra i din Hamilton Beach® Slow Cooker!
Ingredienser
3 vitlöksklyftor
1/2 dl färsk ingefära
600 gram kycklingbröst, skivad i bitar
3 små röda potatisar, skivade i bitar
1 liten rödlök, hackad
4 dl krossade tomater, med basilika
2 1/2 dl kokosmjölk
1 röd chili, hackad (eller mindre/mer beroende på hur starkt du vill ha det)
1 matsked curry paste
1 matsked tomatpuré
1 tesked currypulver
1/2 tesked salt
2 lagerblad
Så här gör du
Lägg ner och krossa vitlöken och ingefäran i en mortel.
Häll ner samtliga ingredienser i Slow Cookern.
Tillaga på HIGH i 3 timmar eller på LOW i 5 timmar.
Servera med pilauris.