Internationell vecka: Öst-Afrikansk Kycklingcurry

Afrika. En kontinent med många spännande smaker! Pilau, chapati och curry?

Vi börjar med ett recept på kycklingcurry direkt från Öst-Afrika. För din hemmarestaurang. Lätt att göra i din Hamilton Beach® Slow Cooker!

Heritage Dish: Kenyan Chicken Curry and Pilau Rice from Everyday Good Thinking, the official blog of @hamiltonbeach

Heritage Dish: Kenyan Chicken Curry and Pilau Rice from Everyday Good Thinking, the official blog of @hamiltonbeach

Heritage Dish: Kenyan Chicken Curry and Pilau Rice from Everyday Good Thinking, the official blog of @hamiltonbeach

Ingredienser

3 vitlöksklyftor

1/2 dl färsk ingefära

600 gram kycklingbröst, skivad i bitar

3 små röda potatisar, skivade i bitar

1 liten rödlök, hackad

4 dl krossade tomater, med basilika

2 1/2 dl kokosmjölk

1 röd chili, hackad (eller mindre/mer beroende på hur starkt du vill ha det)

1 matsked curry paste

1 matsked tomatpuré

1 tesked currypulver

1/2 tesked salt

2 lagerblad

 

Så här gör du

Lägg ner och krossa vitlöken och ingefäran i en mortel.

Häll ner samtliga ingredienser i Slow Cookern.

Tillaga på HIGH i 3 timmar eller på LOW i 5 timmar.

Servera med pilauris.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *