Rostbiff med grönsaker i Slow Cooker

Rostbiff med grönsaker i Slow Cooker

Testvinnare

Ett sätt att tillaga rostbiff på är i ugnen med en köttermometer.

Ett enklare och mer smakrikt sätt är istället att göra rostbiffen i vår Slow Cooker. Rostbiffen blir på detta vis otroligt saftigt, fylld av smaker, och du kan med lätthet sedan skära i köttet. Det smälter i munnen!

Ingredienser:

1,4-1,8 kg rostbiff

½-1 task salt

½ tsk nymalen peppar

2 msk olivolja

En stor lök, skuren i klyftor

3 vitlöksklyftor, krossade och skalade

16 röda potatisar(Asterix potatis)

4 stora morötter, skalade och skivade i 2,5 cm bitar

1,2 dl köttbuljong

4 kvistar färsk timjan

Så här gör du:

  1. Krydda rostbiffen (köttet) med salt och peppar.
  2. Hetta upp oljan i din Slow Cooker på medelhög värme. Bryn steken väl på båda sidor.
  3. Omge steken med potatis och morötter. Häll köttbuljong över allt och toppa med timjan.
  4. Sätt på locket och placera kokkärlet på Slow Cookern. Koka på hög i 4 timmar eller låg i 8 timmar.
  5. Placera steken på ett serveringsfat. Ta bort timjan. Ta bort grönsakerna och placera dem på serveringsfatet med hjälp av en hålslev. Täck serveringsfatet med folie för att behålla värmen.

Räcker till: 10-12 portioner/personer

Förberedningstid: 10-20 minuter

Tillagningstid: 2-4 timmar, 7+ timmar.

Du hittar Slow Cookern hos någon av våra återförsäljare.

Slowcooker svart fram

2 Comments

  1. VÄldigt nöjd med era Slow Cooker!

    tack för en inspirerande blogg!

  2. riktigt bra slow cooker med termometer!! rekommenderas

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*