Hamilton Beach

Klassisk köttfärslimpa i Slow Cooker

En saftig köttfärslimpa är god omväxling till köttbullar och pannbiff. Med Hamilton Beach Slow Cooker tillagas köttfärslimpan långsamt i folien, vilket gör att den blir saftigare och mer smakrik. Det är dessutom både snabbt och enkelt, och du får tid över till annat. Testa själv!

Tips från oss: Saltgurka och gelé passar bra till.

Ingredienser:

1 kg köttfärs

En medelstor lök, hackad

2 stora ägg

1 dl ströbröd

1 dl ketchup

1/2 dl mjölk

1 msk Worcestershiresås

1 tsk salt

1 tsk mald svartpeppar

1/2 tsk vitlökspulver

2 msk farinsocker

1 tsk gul senap

Så här gör du:

  1. Blanda köttfärs, lök, ägg, ströbröd, 1/2 dl ketchup, Worcestershiresås, salt, peppar och vitlökspulver i en stor skål.
  2. Täck din Slow Cooker med aluminiumfolie.
  3. Forma färsen till en limpa och placera i aluminiumfolien i Slow Cookern.
  4. Blanda 1/2 dl ketchup, farinsocker och senap i en liten skål. Toppa mixen över köttfärslimpan.
  5. Sätt på locket och tillaga på hög värme i 2 ½ – 3 timmar eller på låg värme i 4-5 timmar. Tillaga tills köttfärslimpan når 70°C om du använder en Slow Cooker med mätinstrument.

Räcker till: 6-8 portioner

Förberedningstid: 10-20 minuter

Tillagningstid: 2-5 timmar

Du hittar Slow Cookern hos någon av våra återförsäljare.

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*